Stranden

De regio Puglia kent diverse prachtige stranden, veelal met mooi, fijn wit zand.

rieten parasolletjes op witte strand tussen de bomen in Torre Canne Cisternino Puglia

Torre Canne is het strand van Cisternino. Het heeft mooi lichtkleurig zand, rieten parasolletjes en je kunt parkeren voor slechts €5, dat is inclusief het gebruik van de douches en toiletten. Zeer de moeite waard. Informeer even bij ons naar de handigste reisroute. (reistijd ca. 15 minuten)

strand van punta prosciuto Puglia wit zand en azuurblauw water tegen een blauwe hemel
Punta Prosciutto

Vraag de Italianen wat het mooiste strand van de wereld! is …. dan is er een grote kans dat ze je verwijzen naar Punta Prosciutto. Je treft er fijn wit zand, het strand heeft een langzaam aflopende bodem en de zee heeft een azuurblauwe kleur. Het is echt prachtig!

natuurpark aan zee
Strand Torre Guaceto
strand van torre guaceto met wit zand

Torre Guaceto is een mooi natuurpark met een beschermde zeekust, een mooi strand en azuurblauw water, vanwege de status zijn hier geen commerciële activiteiten. Dit is ook een prachtig stuk kust voor scuba duiken, er zijn kleine koraalriffen en zeegras te zien onder het wateroppervlak. In de zomer rijdt er een treintje van de parkeerplaats naar het strand, maar lopen is ook goed te doen.

Ook Torre dell’Orso is zeker de moeite waard om te bezoeken. Dit prachtige zandstrand dat langzaam in zee afloopt, bevindt zicht tussen Lecce en Otranto.

Buiten deze stranden om zijn er ook overal kleine baaitjes te vinden, waar je heerlijk kunt vertoeven.

Deel gerust deze pagina....