Stranden

De regio Puglia kent diverse prachtige stranden, veelal met mooi, fijn wit zand.

Torre Canne is het strand van Cisternino (ons strand ;-). Het heeft mooi lichtkleurig zand, rieten parasolletjes en je kunt parkeren voor slechts €5, dat is inclusief het gebruik van de douches en toiletten. (reistijd ca. 20 minuten)

rieten parasolletjes op het strand van cisternino
strand Cisternino- LIdo Macchia Mediterranea

Punta Prosciutto is het mooiste strand van Italie, je treft er fijn wit zand,  een langzaam aflopende bodem en een prachtige blauwe kleur. (reistijd: ruim uur)

strand zand en zeewater van punta prosciutto
Punta Prosciutto

natuurgebied Torre Guaceto duinen strand en zeewater

Torre Guaceto is een mooi natuurpark met een beschermde zeekust, een mooi strand en azuurblauw water, vanwege de status zijn hier vrijwel geen commerciële activiteiten. (reistijd ca. drie kwartier.)Dit is ook een prachtig stuk kust voor scuba duiken, er zijn kleine koraalriffen en zeegras te zien onder het wateroppervlak. In de zomer rijdt er een treintje(gratis) van de parkeerplaats naar het strand, maar je kunt er ook naar toe lopen. Parkeren kost  €5.

Torre dell’Orso is zeker de moeite waard om te bezoeken. Dit prachtige zandstrand dat langzaam in zee afloopt, bevindt zicht tussen Lecce en Otranto.(reistijd ca. anderhalf uur)

Buiten deze stranden om zijn er ook overal kleine baaitjes te vinden, waar je heerlijk kunt vertoeven.