Actief

Aquapark

Aquapark Egnazia bij Monopoli, waterpret voor jong en oud, gegarandeerd een dag plezier.

Golfen

In Fasano vindt u een mooie golfbaan, San Domenico Golf.

Fietsen

Puglia kent goede fietsmogelijkheden, er komen toeristen uit verschillende delen van de wereld speciaal naar onze Valle d’Itria voor een fietsvakantie. Er wordt op dit moment gewerkt aan een fietspad, waarvan een groot gedeelte door de Valle d’Itria met zijn trulli gaat. Een flink stuk is al klaar.  Er is speciale aandacht op deze website voor fietsen in Puglia.

Wandelen

Ook wandelaars kunnen in Puglia prima aan hun “track” komen. Er zijn diverse mogelijkheden. Als u beschikt over een outdoor G.P.S. (navigatie) neem die dan mee. Wij hebben voor onze gasten een boekje klaarliggen met wandelroutes bij ons in de buurt. Voor meer informatie verwijs ik u naar de pagina over wandelen op deze website (klik)

Paardrijden

Voor wie graag paard rijdt is er  een manege in Cisternino.

Tennis

En voor de tennisfanaten onder ons: de tennisbaan ligt op enkele minuten lopen.

Castel del Monte

Een achthoekig kasteel in de gemeente Andria. Ook deze is te vinden op de wereld erfgoedlijst van de Unesco. Het is wel een stukje rijden, maar daarentegen is de rit ernaar toe mits je de snelweg mijdt, al een belevenis op zich. website

Castelana Grotte

Misschien wel de meest spannende reeks van grotten van heel Italië. De grotten zijn voor het eerst ontdekt in 1938. Er is hier een reeks van gangen die verbonden zijn met kamers die rijk zijn aan stalagmieten en stalactieten. De grotten zijn 1,5 kilometer lang met een gemiddelde diepte van 65m. De Grotta Bianca (de witte grot) wordt beschouwd tot de mooiere grotten ter wereld, vanwege de fenomenale kristal-formaties. Er is een korte en een wat langere route en bovendien een taalkeuze. Jolanda kan hier meer over vertellen. 

Zoo Safari Fasano

La Selva di Fasano Zoo Safari in Fasano  is een prachtig park en biedt een leuk uitstapje voor het hele gezin. Het zijn eigenlijk drie parken in één. Er is een safaripark, een pretpark en een dolfinarium.