Fietsen

bewegwijzerde fietsroutes

Fietsen in Puglia: ja het kan en het is geweldig! Puglia en onze eigen vallei, de Valle d’Itria kennen uitstekende fietsmogelijkheden voor zowel mountainbike als elektrische fiets.

Het gebied bestaat uit zachte plateaus en hellingen die gevarieerde routes bieden langs trulli, boerderijen en velden. Het is er groener dan op veel andere plaatsen in het zuiden van Italië. Een bezoek aan één van de “witte steden” van de Valle d’Itria, zoals Ostuni en Locorotondo bevelen wij van harte aan. Er wordt veel gefietst langs de kustlijnen, maar ook de fietsroute die verschillende Pugliese dorpjes aandoet is erg populair.

een mountainbike geparkeerd op fietspad in Puglia met op achtergrond een trullo

De Pugliesi werken op dit moment aan

een fietspad, waarvan al grote stukken gereed zijn, het zgn. Ciclovia AQP, het doorkruist Puglia van Noord tot Zuid. Het zal uiteindelijk ongeveer 500 km fietsplezier opleveren. Dit fietspad voert u, autovrij, langs mooie trullo’s. Vanuit uw vakantieaccommodatie bereikt u dit fietspad al na enkele minuten. Fietsen in Puglia!

mountainbike cross
  • Wij hebben een gidsje klaarliggen , waarin diverse fietsroutes zijn uitgeschreven.
  • Bewegwijzerde routes.
  • Wij verhuren prachtige vakantie accommodaties en stal uw kostbare fiets bij ons achter slot en grendel.
  • Er zijn meerdere fietsverhuurbedrijven die verschillende type fietsen aanbieden, van mountainbike tot elektrische fiets. Desgewenst helpen wij u om de juiste fiets te verkrijgen.
  • Villa-verde-Puglia verhuurt overigens zelf ook mountainbikes.
  • Er zijn zelfs mogelijkheden om te fietsen in groepsverband. Meer info via het contactformulier.

Mocht u op deze pagina terecht zijn gekomen via een zoekmachine en u bent ook geïnteresseerd in Puglia, laat dan uw unieke kans niet liggen om een blik te werpen op onze mooie karakteristieke vakantie accommodaties. Klik hier.

Meer info over fietsroutes treft u elders op onze website.

Deel gerust deze pagina.
Translate »