Openbaar vervoer

Openbaar vervoer

Puglia kent verschillende middelen van openbaar vervoer, je kunt zowel per trein als per bus reizen, bovendien is dit kostentechnisch interessant. Villa-verde-puglia is de ideale uitvalsbasis om Puglia te verkennen per bus of trein. In Cisternino komen vele lijnen samen. We hebben inmiddels verschillende gasten gehad die naar tevredenheid de gehele vakantie alles! met het openbaar vervoer hebben gedaan, incl. een bezoek aan Lecce!  (tel daar bij op dat u binnen een kwartiertje lopend in het oude centrum bent met vele restaurantjes en terrasjes ………waarom dan een auto….??)

Trein

spoorwegovergang cisternino villa-verde-puglia
plaatselijke boemeltje

Cisternino heeft twee treinstations, één daarvan heet Cisternino-Città en deze ligt zo goed als naast de dorpskern.
Vanuit dit stationnetje kunt u in noordelijke richting naar Martina Franca reizen en in zuidelijke richting gaan er meerdere keren per dag treinen naar Lecce. Op dit traject worden er verschillende tussenstops gemaakt.

Bus

Bus van FSE openbaar vervoer

Busmaatschappij FSE onderhoud de dienstregeling in de regio. In Cisternino komen meerdere buslijnen samen. In de zomermaanden gaan er ook bussen naar de stranden. Maar let op: de dienstregeling is wel afhankelijk van de schoolvakanties.

Voor meer informatie kunt u het beste contact opnemen met Jolanda.