Steden

 

Cisternino

Cisternino grenst aan de volgende dorp/steden : Ostuni, Martina Franca, Locorotondo en Ceglie Messapica en ligt midden in de Valle d’Itria.  Voor meer informatie verwijs ik u naar de pagina omgeving.

Matera

Matera staat bekend om zijn grotwoningen. Er is een wijk die geheel bestaat uit woningen die uitgehouwen zijn in de rotsen: “Sassi”. Deze unieke huisjes zijn opgenomen in de lijst van werelderfgoederen van UNESCO. Deze stad was in 2019 culturele hoofdstad van Europa. De blik op deze stad ontneemt je de adem …….. (reistijd ca. 75 minuten).

previous arrow
next arrow
PlayPause
previous arrownext arrow
Slider

Monopoli

Het prachtige dorpje ligt direct aan de zee en heeft daar ook nog zelfs een paar zandstrandjes. Het is vooral bekend om zijn mooie kathedraal: “Basilica Cattedrale della madonna della madia”. (reistijd ca. 30 minuten).

previous arrow
next arrow
PlayPause
previous arrownext arrow
Slider

Ostuni

La città bianca (‘het witte stadje’), zoals Ostuni wordt genoemd, ligt er op haar mooist bij wanneer de zon fel op de witte huizen straalt. Het stadje heeft van veraf al een sprookjesachtig aanzien. Vooral in het oude centrum zul je foto’s blijven schieten. Vanaf het Piazza della Libertà kun je omhoog wandelen, helemaal tot aan het Piazzetta Cattedrale en dan heb je een schitterend uitzicht over de omgeving.(reistijd ca. 20 minuten)

Ostuni, een witte stad gebouwd boven op een berg met bomen op de voorgrond

Ceglie Messapica

Een mooi middeleeuws stadje, dat nog niet door het massatoerisme is ontdekt. Hier treft u de gerenommeerde kookschool, “Med Cooking School”. (reistijd ca. 15 minuten)

Piazza-Plebiscito Ceglie Messapica
Piazza-Plebiscito-Ceglie-Messapica

Martina Franca

Martina Franca is een prachtige stad op een heuvel in het zuid-oosten van het gebied Murgia en maakt deel uit van de Valle d’Itria samen met Locorotondo en Cisternino, en is omgeven door trulli en olijfbomen. De belangrijkste bezienswaardigheid van de stad is ongetwijfeld de bijzondere historische kern met smalle straatjes,  statige gebouwen en monumentale kerken. Op woensdag is er in het centrum een zeer grote markt met kleding, schoenen, groenten en fruit. Het is zeker de moeite waard om deze stad een keer te bezoeken. (reistijd ca. 10 minuten)

kern van Martina Franca met historisch gebouw en terassen

Alberobello

Alberobello is vooral bekend vanwege de vele trulli (meervoud van trullo). Twee wijken bestaan vrijwel louter uit trulli: Rione Monti en Aia Piccola. Er zijn siamese trulli te vinden, een trullokerk en de Trullo Sovrano, de enige trullo die uit twee verdiepingen bestaat. In 1996 werden de trulli van Alberobello opgenomen in de lijst van werelderfgoederen van UNESCO. Onze regio staat bekend om zijn trulli, dus eigenlijk zou je het een gemiste kans kunnen noemen als je niet even een bezoekje brengt aan Alberobello en een kijkje neemt in één van de meer dan duizend trulli. (reistijd ca. 25 minuten)

Alberobello de trulli huisjes

Locorotondo

panorama uitzicht op Locorotondo met witte huisjes en een blauwe hemel
Locorotondo

Locorotondo – uit het Latijn locus rotundus wat ronde plaats betekent – is een middeleeuwse naam die duidt op de ronde vorm van de heuvel waarop het dorp is gebouwd. Je kunt hier heerlijk dwalen door de kleine witte steegjes. Belangrijk zijn de kerk van de Griekse Madonna (nationaal monument) en de kerk die gewijd is aan St. Joris de Martelaar, uit 1578. Net als Cisternino staat ook dit stadje op de lijst met mooiste steden van Italie! (reistijd ca. 15 minuten)

Lecce

Een prachtige stad, deze wordt wel Florence van het zuiden genoemd. Stad van de Barok, met het prachtige en goed bewaarde amfitheater, midden in de stad. (reistijd ca. 75 minuten).

Lecce Amphitheater tegen een strakke blauwe hemel.
Lecce Amphitheater

Polignano a Mare

inham van polignano a mare met badende mensen in de zee en een strandje
polignano a mare

Prachtig panorama over de zeeklif. (reistijd ca. 40 minuten)